Масовите случаи на паник атаки затрудниха работата на Спешна помощ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 420 | Брой коментари 0
07:32 28.04.2020

Зачестилите случаи на паник атаки сред българите заради пандемията от Covid-19 и социалната изолация наложиха промяна в работата на екипите на Спешна помощ. Неспешните случаи, които не налагат посещение на лекарски екип веднага, вече се консултират дистанционно, съобщи Нова тв.

Ива Кацарска, която оказва спешна медицинска помощ от 26 години, разказва, че ситуацията е много различна в условията на пандемия. През последния месец дава доброволно допълнителни часове на специално разкритата линия, за да помага и по телефона. Отговаря на онези, които в паника се обаждат на диспечерите, без да имат нужда от лекар. „Когато има паника, това се усеща, защото чуваме как диша човекът. Ако е със задух, това се разбира дори по телефона“ разказва тя.

От Спешна помощ посочват, че изолацията, страховете за работата, както и пълната липса на социални контакти водят до проблеми. Много хора, които изпитват лека температура и задуха, всъщност не боледуват от коронавирус, а преживяват паник атака. „Затворете един човек с генерализирано разстройство зад четири стени и той ще отключи всички проблеми на земята. Аз не мисля, че  в момента държавата има възможностите и ресура да погледне и върху този проблем“, смята терапевтът Желяз Андреев./Сега бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени