mycomputer.BG

Масови оставки във Втора градска болница

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 17.03.2020 | Прочитания 220 | Брой коментари 0
10:52 17.03.2020

Масови оставки във Втора градска болница. Със заповед на здравния министър болницата трябва да се трансформира в инфекциозна болница, в която да се лекуват по-леките случаи на коронавирус. Според медиците те не са подготвени за лечението на заразените, а апаратура не достига.

"Мъка ми е. В болницата настана смут - има пълна дезинформация за работата ни. Не знам какво ще се случи с хоспитализираните болни от коронавируса. Лекарите не са подготвени да лекуват такива пациенти. Грях е да насилваш лекар да лекува, когато не е готов. Нямаме ситуационен план, не си знаем и ролите", каза един от медиците в болницата пред БТВ.

"Имаме само два дихателна апарата. Заявиха, че тук във Втора градска ще се лекуват леко болни, но състоянието при коронавируса бързо може да стане тежко. Аз съм педиатър - не съм готова за работа с инфекциозно болно. Тази болница повече няма а е болница", заяви по темата педиатърът д-р Камелия Бачовка. 

"От 2 седмици всички бяха запознати, че във всеки един момент Втора градска може да се превърне в лекуваща коронавирус пациенти. След заповедта на здравния министър всички лекари бяха предупредени. Досега имаме 85 молби за напускане от болницата, имаме още 250 души персонал", разкри директорът на Втора градска болница доц. д-р Стефан Узунов./Новини бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени