mycomputer.BG

Масирани проверки за COVID мерките тръгнаха по морето

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 229 | Брой коментари 0
14:33 26.08.2021

Масови проверки за спазване на противоепидемичните мерки стартираха по Южното Черноморие. Полиция и инспектори на Регионалната здравна инспекция  влязоха в заведенията край плажа в Созопол. Следи се дали персоналът носи маски, какъв е капацитетът на ресторанта и спазва ли се дистанция. Медийни публикации и ТВ репортажи вече разкриха, че мерките по курортите масово се нарушават.

В още едно от проверените заведения край плажа се установява нарушение – барманът работи без маска. Най-сериозният проблем в заведенията обаче остава пренебрегването на изискването за 1,5 метра дистанция между масите. 

От здравната инспекцията в Бургас съобщават, че от началото на лятото се съставят по около 5 акта на седмица за нарушения на мерките. Проверките продължават ежедневно. До затягане на мерките се стигна заради ръста на заразените по морето това лято. Глобите за нарушителите са от 300 до 1000 лв./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени