Мария от Радомир се нуждае от помощ, за да диша

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1186 | Брой коментари 0
21:25 01.11.2013

Мария Валентинова от Радомир се нуждае от помощ. Тя страда от неврологичното заболяване прогресивна мускулна дистрофия, или постепенно изчезване на мускулите. В един момент човек просто спира да диша сам и умира.


Вече има шанс Мария да живее по-дълго благодарение на специален стол. Цената му е между 3000 и 5000 лв. Той ще предпази вече разкривеното тяло да не се деформира повече и ще удължи живота . Мария има само майка си Ана и 5-годишната си братовчедка Назлъ. Няма как да събере парите.

 Семейството се храни от инвалидната пенсия и парите, които Ана взима като личен асистент. Само лекарствата на месец са 200 лв. "Изследваха ме преди 2 седмици и казаха, че се влошавам с всеки час", проплака Мария, докато седи подпряна отвсякъде с възглавници. Семейството има инвалидна количка, но Мария се срамува и не излиза дори пред блока. От 2 г. тя пие вода само през сламка, но от няколко седмици едва преглъща.

 Банковата сметка е:

 BG57 CECB 979010A6284900, Централна кооперативна банка, Ана Маринова Каракашева.

АВТОР: МАРТИНА ЗИНОВИЕВА/ 24 часа

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени