Мария от Белозем шие маски и ги подарява: Не искам да печеля, искам да помагам

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 603 | Брой коментари 0
12:04 19.03.2020

Младо момиче с добро сърце от пловдивското село Белозем реши, че периодът на изолация е идеалното време да твори. Вече сме ви разказвали веднъж за Мария Чонкова, която сама шие роклите си, прави етно мартеници, красиви сувенири и празнични украси.

Този път причината отново да я похвалим, обаче е едно благородно дело от нейна страна - тя се е заела с отговорната задача да шие маски за хората, които не могат да открият такива по аптеките.

Дните си под карантина Мария прекарва на шевната машина и въпреки че това и коства време и труд, тя не продава своите маски, а ги дарява - напълно безплатно.

"Аз не искам да печеля, оцеляването на човечеството не е бизнес, искам да помагам, към момента мога само с това ..." - пише сръчната 26-годишна дама, която е завършила ПГХТТ в град Пловдив.

Мария Чонкова споделя още, че маските са повече от обикновенни - един простичък плат и малко ластик, но може би все пак ще вършат работа, а и всеки ден могат да се перат.

Младото момиче ги изработва с парчета плат, които са и под ръка и са останали от изработката на дрехи. Именно затова няма възможност за претенция на цвят, тъй като както всички магазини, така и тези за текстил са затворени и няма как да си набави шарени и готини платове.

"Радвам се, че познавам такива хора като теб", "Не познавам това момиче,но адмирации! Във време, когато всеки гледа да използва спекулата за своя изгода - тя ДАРЯВА,а не продава на тройна цена.", "Браво! Малко са като теб", са само част от положителните коментари, които Мария получи за доброто дело./ plovdivnow.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени