Мария Габриел е предложена за еврокомисар

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 10.05.2017 | Прочитания 310 | Брой коментари 0
16:17 10.05.2017

Евродепутатът Мария Габриел е българското предложение за еврокомисар. Премиерът Бойко Борисов вече е информирал председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за решението на правителството да издигне кандидатурата.

Двамата обсъдиха темата и в телефонен разговор миналия петък. „Убеден съм, че Мария Габриел ще има важен и стойностен принос към работата на Комисията”, коментира Борисов.

"За мен тази номинация е израз на доверие и отговорност - доверие в натрупания от мен досега опит и отговорност да приложа този опит в полза на България", коментира тя.

Преди дни външният министър Екатерина Захариева заяви, че в Европейската комисия Габриел вероятно ще получи ресор „дигитализация”. Той включва регулация на телекомите,

потребителски правила при онлайн търговията и борба с кибер престъпленията.Предстои Мария Габриел да проведе интервю с Жан-Клод Юнкер, а след този разговор ще бъде определен ресорът й. "Излъчваме най-силната кандидатура за български еврокомисар", подчерта Екатерина Захариева

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени