Малоброен протест в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 03.03.2013 | Прочитания 600 | Брой коментари 0
14:37 03.03.2013

В деня на Национален празник организирани протести имаше в градове из цялата страна. Перник също беше подал заявка за шествие. Официално около 300 човека бяха потвърдили присъствие в социалната мрежа Фейсбук. Реалността беше коренно различна. Малък брой хора се събраха пред Община Перник, за да покажат недоволството си.

От потвърдилите 300, на крак останаха не повече от 100 човека след първите 15 минути от протеста. Едноминутно мълчание в памет на загиналите възрожденци, извоювали свободата ни преди 135 години, химнът, както и рецитали "На Шипка" успяха да задържат хората. Организаторът Борянка Велинова припомни, че на 3 март събралите се имат за цел и да почетат Освобождението. Събралата се група се отправи към паметника на Кракра Пернишки, където знамената замлъкнаха в знак на почит. 

Връщаме времето назад до датата 17 февруари, когато над 5 хиляди перничани излязоха по улиците на града. От тази дата насетне сякаш ентусиазмът за промяна се пресече. Всеки следващ протест е все по-малоброен. В деня на 135 години от Освобождението на България едва 100 - 150 човека излязоха, за да продължат започналото дело. Очакват ли ни още протести, и то масови, в Перник - предстои да разберем

Снимки


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени