Малките грации от Перник с нов голям успех - този път на турнир в Гърция!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1056 | Брой коментари 0
13:31 03.02.2020

Пернишките грации от СКХГ “Виктория“ взеха участие в международен турнир в гр.Левадия,  Гърция от 30-ти януари до 2-ри февруари 2020 г. За пореден път малките ни гимнастички доказаха своята класа ,въпреки голямата конкуренция от елитни клубове по художествена гимнастика, които участваха в състезанието.

33 бяха гимнастичките ,които се състезаваха във възрастова група 2013-та година. За да зарадват децата, организаторите ги класираха всички на първо място и им връчиха златни медали. В тази категория от пернишкия клуб “Виктория“ се представи  6 годишната Бориса Велинова.

„От 2011 г. Маги Топалова се отличи от всички останали състезателки в турнира. Изигра чудесен „без уред“ и въже ,което никога не сме виждали до сега. Маги Топалова показа ,че е боец и че може да се събира ,когато трябва  и си получи заслужено първото място на без уред, първо място и златен медал на въже и в общото класиране на многобой отново застана на челна позиция.“ Това каза треньорката на пернишките гимнастички Виктория Велинова.

 „В 2011г. категория А, Сияна Борисова на „без уред“ игра добре и стана първа. На обръч допусна грешки .Това и отреди четвъртото място и така стана трета в общото класиране на многобой. Децата показаха класа на килима и чухме много добри отзиви, какви трудни съчетания ,какви неща правели за тяхната възраст  и всички бяха положително настроени“ , сподели още Виктория Велинова. По нейни думи Александра Йорданова не е  била много мотивирана .Тя  е получила контузия по време на загрявката и това и е попречило да се представи в пълния си капацитет. Въпреки това  на въже тя е станала пета с 0.5 по ниска оценка от първото място.

 „Това показва, че който играе взима, който не играе не взима  и това е много добре, защото децата  не се чувстват нито ощетени, нито си задаваме въпросите какво се случва .Знаеш-играеш-получаваш заслуженото, не играеш –не те класират“, добавя треньорката на пернишките грации.

Девойки старша възраст са  играли в последните два дни от турнира. Там конкуренцията също е била много голяма .Никол Ангелова е играла въже и лента, въпреки здравословното си неразположение. Гимнастичката на СКХГ “Виктория“ е била три дни с температура, но въпреки това е изявила сама желание да участва в турнира, поясниха от треньорския щаб. Бети Петрова се е представила с топка, лента и бухалки.

„Много сме доволни.Децата играха чудесно. Нашите гимнастички направиха много добро впечатление на всички - и на треньори и на съдии и на публиката, която всеотдайно викаше и за българските, пернишките момичета“, сподели още треньорката на пернишките грации – Виктория Велинова.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени