Македонски „историчар”: Няма държава България!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 450 | Брой коментари 0
08:12 18.12.2019

Македонски „историчар” сътвори смехотворна „сензация” с твърдението, че държавата България не съществува до XIX век. Автор на малоумието е именуваният като „доктор” Петар Поповски, когото медиите в западналата ни западна съседка определят като „известен историк, учен, изследовател и публицист”.

Фантасмагориите на Поповски, публикувани от javno.mk, започват с вица, че по времето на „македонския император Самуил” не е имало държава под името България. По онова време нашата страна се е казвала Паристрия и под това име е просъществувала до 1878 година.

Страната ни започва да се нарича България едва след Берлинския конгрес, проведен от 13 юни до 13 юли 1878 г. „Това е исторически факт. Дотогава никой от историческите извори не споменава името България. Просто не съществува! Наименованието се намира само в фалшиви писмени източници, създадени след 1878 г., т.е. в края на XIX и началото на XX век”, продължават смехориите на д-р Петар.

„Цялата българска история е изградена върху фалшификации, с кражби на богатата македонска национална история. От така наречения период на хана, по време на управлението на татарския и монголския хан, няма забележително събитие, с което тази страна може да се похвали. Всички събития и фигури са македонски, откраднати и присвоени от българската псевдонаука и историография. Техните историци знаят това отлично и продължават да крадат македонската история, култура, традиции и цивилизация”, навлиза Поповски в сферата на политическото фентъзи.

За да е по-убедителен в инсинуациите, неукият доктор от страната с последно име Западна Македония добавя: „И едно обяснение: държавата на цар Самуил носеше името Склавиния, а не Македония, въпреки че цар Самуил управляваше в централната си част, защото по това време вече имаше държава под името Македония, т.е. македонското средновековно царство със столица в Константинопол.

Съвременник на цар Самуил бил македонският император Василий II Македонски, който ослепил самуиловите наемни армии на татарите, за които имало много горчиви причини. Българите, независимо дали им харесва или не, един ден ще се сблъскат с истината за всички грабежи”./Лупа бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени