mycomputer.BG

Мачовете без публика, докато феновете не спазват мерките

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 17.07.2020 | Прочитания 126 | Брой коментари 0
17:37 17.07.2020

Футболните фенове не са спазили правилата и заради това няма да има публика на мачовете.  На мероприятие на закрито със запълнени 50% от капацитета има повече предпоставки за разпространение на COVID-19, отколкото на спортните.

Така министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира в парламента публиката по мачовете.

Той уточни, че на стадионите са били заети 30% от капацитета им. „Имайки предвид, че към финала за „Купата на България“ имаше огромен интерес, смятам, че стъпката беше оправдана. Бяхме абсолютно сигурни, че ако не бяха допуснати хората, желаещите да влязат на стадиона, щяха да се струпат пред вратите. Такава организация правеха фенклубовете. Това щеше да бъде много по-опасно. Имаше ясни предписания всички спортни мероприятия да се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Апелирахме феновете да спазват мерките, разчитахме на тяхното съзнание да опазят тяхното здраве и това на околните. За съжаление това не се случи. Факт е, че част от противоепидемичните мерки не бяха спазени на финала за „Купата на България“ и РЗИ наложи глоби на организатора и частните фирми, които осигуряваха допуска до стадиона“, заяви още Кралев.

Той обърна внимание, че неспазването на противоепидемичните мерки е довело до нова заповед на министъра на здравеопазването, с която се е забранило на спортни мероприятия да се допуска публика./Кмета бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени