Мъжете страдат, когато половинките им са успели

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 456 | Брой коментари 0
17:39 30.08.2013
Мъжете се чувствали по-потиснати, когато жената до тях успява, отколкото, ако тя търпи провали, сочи изследване на Американската психологична асоциация, цитирана от в. "Дейли мейл". То е обхванало 896 души в 5 експеримента.

Ръководителят на изследването потвърждава, че е нормално мъжът да се чувства застрашен, ако половинката му го превъзхожда в нещо, което правят и двамата и посочва за пример опитите за отслабване.
 
Изследването е открило доказателства, че мъжете автоматично смятат успеха на партньорката си за свой неуспех, дори и двамата да не са в пряко съревнование помежду си.

Съдейки по изследванията, холандците, подобно на американските мъже, също се чувстват потиснати заради успеха на партньорките си.

В два експеримента, проведени онлайн, участниците били помолени да се сетят за момент, в който партньорът им е имал успех или провал. След това трябвало да мислят за момент, когато партньорът им е успявал или се е провалял в нещо, в което те самите вече са успявали или са се проваляли.

Резултатите показали, че няма значение дали успехите или неуспехите са социални, интелектуални или свързани с лична кауза на човека. Мъжете, макар и подсъзнателно, се чувстват по-потиснати, ако партньорката им успява, отколкото, ако се провали.

За разлика от господата обаче, дамите споделили, че са се чувствали по-добре, когато мъжа до тях е имал успехи, отколкото когато се е провалял.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени