Мъж от Перник е собственик на бившата фабрика за вар край Горна Оряховица, в която се удави дете

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1277 | Брой коментари 0
09:36 27.08.2019

Властите издирват собственика на бивша фабрика за вар край Горна Оряховица, след като дете се удави в басейн за преработка на химикали, пълен с дъждовна вода. Изоставеното предприятието се оказа разградено и съвсем достъпно, съобщи NOVA.

"Установи се кой е собственикът на имота, земята и сградите. Това е фирма, закупила имота през 2014 г. през ноември със седалище и адрес в град Трън, а собственикът на фирмата е с адресна регистрация в град Перник", каза Тодор Джуров, представител на Община Горна Оряховица. Той допълни, че с течение на времето ще бъдат дадени предписания на собствениците с цел да бъде обезопасен обектът.

По думите му преди не е бил констатиран друг инцидент, но е имало предписания за обезопасяване на мястото. Освен това собственикът на фирмата не си е плащал данъците. "Община Горна Оряховица е завела изпълнително дело, за да си възстанови средствата.

Трудно се комуникира със собствениците, защото са си сменяли адресната регистрация", каза още Джуров. Той обясни, че е имало случаи, в които са се разрушавали сгради и полицията е била сезирана. "Възелът преди е извършвал дейности като гасена вар. Не мога да кажа обаче кога е работил последно", заяви представителят на Община Горна Оряховица./Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени