Мъж е открит убит в "Люлин", открити са и три деца, държани под ключ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 502 | Брой коментари 0
15:04 22.02.2018

87-годишен мъж е намерен убит в столичния квартал „Люлин“, съобщиха от полицията.

 Тялото на мъжа е открито снощи, около 17:00 ч. Стефан Янев е бил обявен за издирване преди няколко дни. От МВР обясниха, че по тялото е имало видими следи от насилие.

 Полицията е задържала дъщерята и зетя на убития.

 Съседи разказват, че дъщерята на убития го биела и тормозела. Често се чували викове от апартамента. Преди седмица Янев участвал в телевизионно предаване, където разказал, че дъщеря му и зет му държат трите си деца в пълна изолация в продължение на години.

По неофициална информация след убийството в апартамента на семейството са открити трите деца, за които има данни, че до момента не са посещавали училище. Едното от децата е дори пълнолетно. Момичето е в столичната полиция, а по-малките деца са предадени на институциите.

 За случая беше разказано първоначално в "Съдебен спор" по Нова Телевизия. Децата никога не са посещавали училище и фактически са били заложници на родителите си, които „не харесвали българското училище”. За случая сигнализирал дядо им, който всъщност беше намерен мъртъв. Дъщеря му и зет му са задържани още вчера, уточнява NOVA.

 Представители на „Социално подпомагане” – "Люлин" заявиха, че опитите да се достигне до семейството и децата били неуспешни. Родителите не са съдействали на социалните. След като най-сетне успяват да влязат в апартамента установяват, че децата са живеели в много лоши условия. Родителите от своя страна обясниха в „Съдебен спор”, че просто не харесвали българското образование. Социалните тепърва ще проучват случая с родителите, които са били адвентисти.

До Агенцията за социално подпомагане не е подаван сигнал за случая, в който родители от столичния квартал "Люлин" са държали затворени децата си. Агенцията е сезирана от телевизионно предаване, съобщиха от пресцентъра на агенцията. Проверка на адреса е правена преди пет години, но по сигнал за пожар. Сигналът не е бил за неглижиране и насилие. Децата сега са под полицейска закрила. След изтичане на полицейската закрила, Агенцията ще поеме грижите за тях./Дарик

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени