Мъртви да хранят живи! Или просто цигански вандализъм

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1680 | Брой коментари 0
08:18 06.11.2018

Какъв акт е да откраднеш помена, оставен от близките за мъртвите на гробовете им навръх Архангелова задушница? Вие решавате как да окачествите това безобразие – дали е подкрепа за изгледнелите, основно поради мързел и необразованост. Или е демонстрация на откровен вандализъм и простотия.

Социалната мрежа избухна от недоволството на хиляди възмутени близки на покойници, които видяха публикувани кадри, запечатали как навръх Архангелова задушница цигани търчат от гроб на гроб и обират оставената храна по традиция като помен. Не стига това, ами се вижда и как бутат и трошат, каквото има покрай гробовете и самите паметни плочи.

Някои объркани хора биха рекли, че ромите крадат, защото са гладни. Вярно, че мъртвите няма как да станат да хапнат от помена. Ама подобен вандализъм от страна на циганите, е възмутителен за всеки нормален човек, който не иска да приеме, че поругават паметта на мъртвите му близки. А и какъв е проблемът, щом има толкова недояли си роми, да обикалят докато отдаващите почит на мъртвите са там и да си поискат. Едва ли някой ще откаже да нахрани гладния.

Впрочем поругаването на гробищата не е от вчера и днес, прави се непрекъснато, не само на задушница, дори по-наглите сами се снимат и си качват гадостите в мрежата. Посегнаха и на паметниците на именити наши сънародници като Христо Ботев, Захари Стоянов, Стефан Стамболов, П. Яворов и още и още... .

Цигани рушат гробове не от глад. Вандалите, които го правят със сигурност не са и чували за онзи мъдър надпис, открит на входа на древна библиотека: "Тук мъртвите отварят очите на живите". Поругаването на гробове се случва не само в София, а и във всички други общини и градове. Местните управи и охрани, за съжаление, не успяват да опазят паметниците. Все се оправдават с липса на средства и на достатъчно хора. За да не признаят, че просто нямат добра организация на работа.

Така, както повечето от циганите се оплакват за щяло и нещяло, че са бедни, гладни и онеправдани. Защото не искат да работят, чакат помощи от порочната социална система, която трябва незабавно да се промени, за да не създава хора, чиято единствена религия е заучен паразитизъм. Те не искат и да учат, да спазват законите и правилата, да си плащат за тока и водата – също. Е, докога ще търпим този вандализъм и няма ли най-после някой да прояви кураж да се заеме с реформирането на този „Параграф 22”? /Новини бг

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени