Lotus homes

Любопитно: Определиха кога е идеалното време за пиене на кафе

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 428 | Брой коментари 0
09:06 07.08.2021

Пиенето на кафе преди хранене или непосредствено след него е вредно. Това твърди диетологът д-р Марагарет Королева, цитирана от РИА.

Тя категорично отрича любимият навик на човечеството - да започваме деня си с чаша кафе на закуска. Ободряващата напитка пречи на усвояването на хранителните вещества, които влизат в тялото с храната, обяснява лекарят.

"Не препоръчвам кафе на пациентите си на празен стомах или веднага след хранене. Кафето пречи на усвояването на минералите като желязо, цинк, магнезий и калций. Тези минерали са от основно значение за здравето на жените и мъжете", категорична е Королева.

Времето между основните хранения е идеално за кафе, казва тя. В този случай всички полезни свойства на кафето ще работят в полза на вашето тяло, а минералният баланс в организма няма да бъде нарушен.

"Кафето е най -добре да се пие между храненията като вид ритуал. Това трябва да става поне 1 час преди хранене или поне час след хранене", заключва диетоложката./Дарик

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени