Любомир Спасов: Изграждането на ново шламохранилище зависи изцяло от държавните институции

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 08.05.2020 | Прочитания 381 | Брой коментари 0
09:52 08.05.2020

„Шламохранилището е на края на експлоатационния си живот и трябва да приключваме работата си с него,но имаме все още работа по строежа на нова.”, каза пред  БТВ Любомир Спасов, изпълнителен директор на „Топлофикация”Перник.

Той обясни, че то не е напълно до нивото на дигата.

"Накрая сме, но все още има обеми, които можем да ползваме" - допълни Спасов.

Що се отнася до предписанията, които дружеството е получило, Спасов обясни, че те били от най-различно естество. „Има такива, които са във връзка с употребата на шламохранилището. Някои са изпълнени, някои не са. За тези, които не са изпълнени, сме си понесли административната отговорност и сме наказани за тях.”, уточни изпълнителният директор на „Топлофикация”.

Една от неизпълнените препоръки относно шламохранилището била, че в период на техническа култивация ние все още в някое обеми от него доналива сгур. Според Спасов дружеството не е в грешка, защото от септември 2016 г-  получили разрешение да започнат техническа и биологична рекултивация на шламохранилището. „Техническата рекултивация означава да се запълни на 100% обема му, да се изравни, за да може след това да се засипе с пръст и да се възстанови растителността отгоре.”, уточни той.

Изпълнителният директор на „Топлофикация” обясни, че три месеца преди това са депозирали желанието си в общината за изграждане на ново депо. „Оттогава до момента не е издадено разрешително за строеж на новото депо. Документите стоят в РИОСВ Перник от ноември 2016 до февруари 2017-а да издадат становище дали можем да изградим такова шламохранилище. От януари 2019-а до ден днешен документите са в Министерството на земеделието, което трябва да вземе решение за преотреждане на няколко декара земеделска земя в земя в промишлени цели. Това все още не се е случило”, разказа Спасов. Изграждането на ново шламогранилище зависело изцяло от държавните институции. „Ние сме готови с проект. В момента, в който ни се издаде разрешително за строеж, ние ще го направим в рамките на няколко месеца”, допълни той.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени