mycomputer.BG

Любомир Бонев: Проверките за замърсяването на въздуха над Перник са проформа!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 230 | Брой коментари 0
17:52 20.10.2020

„От началото на 2020 г. досега неколкократно е отчетено завишаване на среднодневни норми на фини прахови частици и серен диоксид, както и на средночасови показатели на азотен оксид и други. От повече от месец в различни райони на града се усеща задушлива миризма и най-вече в кварталите „Църква", „Изток" и „Мошино". Това е притеснително за перничани и въпреки стотиците сигнали на перничани в РИОСВ – София проверки се извършват проформа".

 Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България" инж. Любомир Бонев във въпрос към министър Емил Димитров. Той попита, какви мерки ще бъдат взети във връзка със замърсяването на въздуха и ще има ли наказани?

Любомир Бонев добави, че това е трети негов  въпрос свързан с въздуха, който дишат всички перничани.  Народният представител каза още, че двете станции за измерване качеството на въздуха са напълно недостатъчни и затова е важно броят им да бъде завишен.

„Необходимо е МОСВ да влезе във функциите си и да се извършва не само последващ но и превантивен контрол върху замърсителите", категоричен бе Любомир Бонев.

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени