Лятната читалня на пернишката библиотека гостува на децата от детски градини "Калина Малина"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 349 | Брой коментари 0
13:12 21.09.2018

Лятната читалня на РБ „Св. Минков” гостува на децата от детските градини „Калина Малина” в кв. Проучване и кв. Клепало. Библиотекарите избраха да прочетат част от интересните истории в книжките на Калина Малина, точно в градините, които носят нейното име, още повече, че през август се навършиха 120- години от рождението на една от най- известните български детски писателки.

Библиотекарите разказаха на децата за това коя е Калина Малина и как като най- голямото дете в многочленно семейство, често й се налагало да се грижи за по-малките си братя и сестри, и затова тя измисляла различни истории и приказки, за да ги забавлява. Тя е една от майсторките – писателки на книжки за деца, автор на около 50 книги за деца – стихове, гатанки, поеми, романи, разкази, приказки. Сред тях е и романът „Златно сърце”, който е първия детски роман в България. На малчуганите им бе интересно да научат, че почти във всеки град във България има детска градина, като тяхната, наречена „Калина Малина”. Библиотекарите бяха подготвили и по един плакат със снимки на Калина Малина и нейните книжки, които подариха на двете детски градини, а някои момиченца отбелязаха, че Калина Малина според тях е била много красива.

След това малките се забавляваха с истории с любими детски герои, които трябваше да рисуват и с други весели занимавки, подготвени от библиотекарите. На изпроводяк те получиха по един книгоразделител със изписано стихче от Калина Малина.

С посещенията в двете детски градини приключи Лятната читалня на библиотеката, която през месеците юли, август и септември обиколи няколко детски градини в Перник.

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени