Лошата новина: Проектът за ремонт на ул."Софийско шосе" е изначално сбъркан и нелогичен

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 03.12.2019 | Прочитания 1510 | Брой коментари 0
15:46 03.12.2019

Проектът за ремонт на ул.„Софийско шосе“ е изначално сбъркан и нелогичен, съобщават от общинската администрация

Във връзка с многобройните запитвания, които получаваме за ремонта на ул. „Софийско шосе искаме да заявим, че проектът за обновяването на отсечката е изначално сбъркан и нелогичен и стартиран без нужното финансиране, поясняват от община Перник.

"В него не е заложен ремонт на тротоарите, подмяна на бордюрите и осветлението. Всички виждаме в какво състояние са тротоарите на ул. „Софийско шосе“ и те категорично трябва да бъдат обновени. Общата им квадратура до пътен възел „Марина Бара“ е 6250 м2. От 3245 м. бордюри предвидени за подмяна са само 224 м. Това ще се промени в нова обществена поръчка, която ще започнем. Търсим и допълнително финансиране, за да може през пролетта на 2020 г. ремонтът да продължи – тротоарите да бъдат обновени, бордюрите подменени и да бъде монтирано ново осветление ." - допълват още от кметската управа.

На този етап ремонтът на ул. „Софийско шосе“ ще продължи до 10.12.2019 г. и трябва да достигне до ул. „Селимица“. Тогава работата ще спре, а през пролетта ще бъда подновена. Вече е положен първият слой асфалт, а износващият, плътен слой ще бъде положен през пролетта, за да се облекчи движението през зимата. Ако ремонтът продължи през зимните месеци, това би довело до сериозни проблеми през стръмния терен на обходния път, особено със снегопочистването и сметосъбирането.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени