Линията София – Перник, в района на кв. "Факултета", тъне в тонове боклуци

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 198 | Брой коментари 0
08:54 03.09.2019

Тонове боклуци са натрупани само на метри от железопътната линия, която минава през "Горна баня" и "Факултета". Това виждат през прозорците всички пътници във влака Перник-София, минути след напускането на гара "Горна баня". Боклуците са тук с години и никой не почиства мястото, предаде БТВ.

НКЖИ ежедневно хвърля труд, средства и време за осигуряване габарита на железния път. Случвало се е влакът да спира заради боклуци на линията, възможността и рискът да се запали сметището са огромни, посочи инж. Първан Рахталиев от НКЖИ.

Той обясни, че през последните 12 години НКЖИ е похарчила над 6,5 млн. лева за ремонт и почистване на тази отсечка. "Имали сме пет големи почиствания с механизация и голяма организация. Изхвърлят се и метални отпадъци, контейнери пълни с боклук се бутат на пътя”, посочи Рахталиев.

„След всяко чистене за месец-два нещата се влошават, а след още месец – два все едно не е чистено“, обясниха още Иван Чакъров и инж. Първан Рахталиев. Според тях решението е в изграждането на защитна стена по цялата линия. За част от релсовия път вече има изградено такова защитно съоръжение./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени