Лили Иванова: Всеки трябва да остави нещо след себе си, но да е стойностно

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 196 | Брой коментари 0
13:55 24.04.2019

Какво е 80 освен 2 по 40. Нищо повече, чиста математика. Цифри на хартия. Такива са за примата на българската естрада Лили Иванова, която днес окръгли 2 по 40 лета, но със същия дух, сила и талант както в самия старт на дългата й кариера.

„Аз съм убийствено силен характер.

Може би съм го наследила от родителите ми.

Майка ми беше много силна личност“, каза скромно в интервю за bTV, излъчено навръх празника й.

И допълва, че нещото, което е най-силно и я ръководи е чувството. Без чувство никой не може да я накара да се качи на сцената. Оново място, където тя истински гори и е приела за свои храм, дом и семейство.

С публиката имам чувството, че сме едно цяло и така преминават всичките ми години – с публиката,признава примата, която безапелационно и категорично заявява: „Не съм от хората, които се уморяват“. Да, тя продължава да прави нови и нови песни и днес. Не спира да изнася концерти пред разпродадени зали в цялата страна. Разбира се за нея е различно да пее в провинцията и в София, просто защото в столицата, където живее може да спазва собствените й режими.

„Веднага след концерт се прибирам. Мълча, и мълча до началото на репетицията за следващия. Пълно мълчание. Някой път от емоция не мога да заспя, но като заспя трябва поне 10 часа нон-стоп да спя. Никога следобед не спя, това е пагубно за гласчето“, издава тайните си изпълнителката на „Щурче“. А коя е най-голямата емоция от концертите за нея? – „Да попитам Ачо (Агел Попов - тонрежисьор) дали е доволен от моето пеене“, с усмивка казва педантично прецизната изпълнителка.

Не спира да твори и да дава глас на красиви стихове, написани специално за нея.

„Правя нови песни, защото смятам, че всеки човек трябва така да живее и работи, че да остави нещо след себе си. Аз не мога да оставя след себе си нищо освен моето творчество. Нямам нужда от равносметки. Вчера вече е минало, мен не ме топли вчерашното нещо, защото бъдещето е утре. Човек трябва да се връща с едно краченце назад, за да знае така ли трябва да продължи или да го направи по друг начин“, категорична е Лили Иванова.

И отново подчертава, че рождените дни за нея не са проблем. „Рожденият ден трябва да е специален. Аз избирам или седем или девет, това са числата, които са моите приятели, едни и същи. Не обичам фойерверки, дъндании“, повтаря отново примата. Признава, че често чува:

Ти ако беше родена там, нямаше да си знаеш парите.

„Но никой няма гаранция, че там щях да съм това, което съм. И това не ме съблазнява. Аз държа на моя език, на българския, и не случайно съм заложила на българската песен. Искам да си бъда в България, в моята държава и да пея на моята публика. Всеки трябва да живее така, че да остави нещо след себе си, обаче това нещо трябва да бъде стойностно – къщата ще се събори, изкуството е вечно“, отново набляга на завета си певицата и си пожелава единствено да е здрава и да има нови хубави песни и текстове./Монитор

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени