Лихвите по кредитите ще започнат леко да се повишават

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 180 | Брой коментари 0
15:07 17.04.2019

В края на годината лихвите по кредитите ще започнат леко да се повишават. Тази прогноза направи Екатерина Кирилова, главен търговски директор в една от големите банки у нас по време на форума „Шума на парите”.

 Банкерите отчитат като тенденция ръст на потребителските кредити, с които хората с жилищни заеми рефинансират остатъка от ипотеките си. Екатерина Кирилова направи прогноза дали ще поскъпнат заемите: "Нашата прогноза е, че лихвите ще се задържат и, може би в края на годината ще започнат леко да се показват".

 На този етап не е ясно как влизането на страната в Еврозоната ще се отрази на лихвите по заемите. Екатерина Кирилова по-скоро не очаква промяна в тази насока. "Информацията, която имам, а и съм работила в страни от еврозоната, показва, че към момента ние държим едни добри нива на финансиране на населението и не очаквам да има съществени промени", обясни експертът.

 Дигиталните услуги са предпочитани от хората в големите градове, докато в малките населени места хората предпочитат да отидат до банковия офис, показват наблюденията на финансистите. Те обаче са убедени, че банковите клонове няма да изчезнат въпреки дигитализацията, а ще се превърнат в консултантски центрове /Дарик

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени