Лидерът на БСП - Перник Стефан Кръстев: Закриването на РИОСВ Перник противоречи на всякаква логика

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 395 | Брой коментари 0
16:09 31.03.2020

Лидерът на БСП в Перник Стефан Кръстев изказа мнението си относно предложението РИОСВ Перник да бъде обединена с РИОСВ София. Ето какво казва Кръстев:

„Като председател на общинския съвет на БСП - Перник категорично настоявам министърът на околната среда и водите Емил Димитров да преразгледа предложението си за вливането на РИОСВ – Перник в РИОСВ – София, което фактически означава, че инспекцията в Перник ще бъде закрита. Действията по закриване на инспекцията, която обслужва областите Перник и Кюстендил противоречат на всякаква логика. Под намеренията за оптимизация на структурата, повишаване на ефикасността и ефективността при осъществявания контрол от експертите и увеличаване на капацитета на РИОСВ – София се закрива инспекцията, която трябва да следи за качеството на въздуха и замърсяването на околната среда и водите в град като Перник, в който тези проблеми са често явление. Част от предприятията, осъществяващи своята дейност на територията на Перник имат специфичен предмет на дейност, което налага непрекъснат контрол от страна на РИОСВ – Перник. Затова е нужно не да се закрива екоинспекцията, а нейният експертен потенциал да бъде повишен. Експерти, чрез които да се подобри контрола върху предприятията в Перник биха могли да бъдат съсредоточени в екоинспекцията от страна на МОСВ и тя да не бъде закривана. Освен това, хора които не познават Перник и терена, на който ще работят не биха могли да оказват ефективен контрол. Нужно е не закриване, а повишаване на контрола от страна на министерството върху работата на РИОСВ – Перник, за да са сигурни всички перничани, че тя работи ефективно и в услуга на гражданите.“

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени