Лидерът на АБВ-Румен Петков : Този цинизъм в политиката отвращава хората

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 285 | Брой коментари 0
16:36 25.03.2019

„Преди години, може би 6-7, предупредих, че на г-н Цветанов, лакомията ще му изяде главата. За съжаление, днес сме свидетели на нещо, което трудно може да го осмисли нормалният българин.“ Това заяви лидерът на ПП АБВ-Румен Петков пред столична медия и добавя:

В едни, меко казано, спорни и съмнителни сделки, от които остава привкуса за лично обогатяване, в резултат от участието във властта, ние научаваме всъщност от чужбина. т. е., нямаме в парламента политически сили, които се интересуват от тези неща, нямаме в КОНПИ представителство на политически сили и експертиза, която да следи тези процеси, нямаме смущения в данъчните служби, че имоти се продават на доста по-ниски от на пазарните оценки цени. И всичко това идва отвън, включително някакъв представител от БСП, твърде гордо казва: Ние нямаме нищо общо с тази информация, тя дойде отвън. Това е първото смущаващо. Второ, не може да не сме възмутени от тази наложила се практика.

Аз ще се спра на г-н Цветанов, да имаш 6 апартамента, при положение, че си служил в Седмо управление на Държавна сигурност и останалото време си бил държавен чиновник. И проверката да покаже на българския безобиден гражданин, че всъщност ти това го имаш от тъща си. Това е обидно за цивилизацията.

За съжаление, тогава, на тази тема говорихме само ние от АБВ, останалите си замълчаха. Кой ги мотивира да си замълчат и с какви аргументи, това е друг въпрос. Но това, този цинизъм в политиката, той отвращава хората и той гони българските младежи оттук. Българските младежи, в които ние, българското общество сме инвестирали за образование и здраве, сме инвестирали по 3-4 хил. лв. и ги изпращаме да реализират добавена стойност зад граница, обикновено на територията на страните-членки на Европейския съюз.

И трето, няма как да имаме такъв тип самооблагодетелстващи се хора от властта и да се чудим, защо българинът мрази властта, защо българинът мрази институциите си. Точно заради това, точно заради неспособността на тези институции да гарантират хигиена и да покажат на обществото, кое как е, до ден-днешен данъчните не се заинтересуваха, всъщност какво е направила фирмата, която продава апартаменти на тези по-занижени цени.

Защото по този начин тази фирма си е спестила плащане на данъци към държавата, т. е., ощетени сме всички ние. Освен, че са обогатени няколко човека от властта, ощетени сме всички ние, българските граждани.

И тези неща не станаха парламентарен дебат, тези неща не бяха изнесени в Народното събрание, услужливо не бяха коментирани в Народното събрание и се остави само и единствено на средствата за масова информация. Това е един абсурд, който лично аз не мога да проумея.

Същият арогантен пример е с паспортите. Прокуратурата изпоарестува българската маса народ, заради това, че се продават граждански паспорти. Очевидна стана политическата му връзка. Купихме самолети „Ф-16" и вече за продажбата на паспорти и гражданство никой не говори. САЩ трябва да си дадат сметка, че тиражирайки такова нещо, те всъщност стимулират корупцията, продажността на българския политически елит. Не всички са продажни, далеч съм от тази мисъл, но видимо фаворитите на САЩ са затънали до уши.

„Аз съм доволен, че г-жа Йончева днес повтори искането на АБВ, Цветанов - вън от политиката, защото това е решението. Само че, БСП продължава да е неадекватна, „каза още лидерът на ПП АБВ-Румен Петков.

Голямото, генералното решение е създаване на извънредна парламентарна анкетна комисия, която да разследва всичко това - зависимостта на Цветанов с фирмата, законът, който е внесен да облагодетелства фирмата, по дати да изследва, колко струва квадратният метър, пазарна стойност, при какви обстоятелства са закупени тези жилища, какво е платено реално, какви заменки са правени?

Това може обективно да го направи парламентарна извънредна анкетна комисия, под ръководството на представител на опозицията, ако има такава в парламента. Защото иначе, пак ще ни назначат някой проверяващ, който предния път показва, че тъщата му е дала 6 апартамента, този път вероятно ще е баджанакът или шуренайката, те ще са му дали седмия,подчертава още в интервюто Румен Петков и добави:

„И всъщност ще продължим да задъхваме обществото си с корупция, да го давим в тинята на корупцията и на политическата и нравствена нищета, и всъщност да не предлагаме никакво решение. Така че, г-жа Йончева просто трябваше да продължи настояванията си, така както го направихме вчера от АБВ. АБВ предложи силно решение, публично решение пред очите на обществото, което може в някаква степен да защити националното ни достойнство, при така стеклата се кал върху парламента, парламентаризма и политиката.“

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени