mycomputer.BG

Лекарството, помогнало срещу COVID-19, ще е в България по Великден

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 799 | Брой коментари 0
14:37 07.04.2020

Лекарството хидроксихлорин, което дава добри резултати в лечението на заразени с коронавируса COVID-19, ще бъде налично у нас около Великден. То ще се предоставя само на болниците по заявка, съобщиха от фармабизнеса.

Причината е, че медикаментът няма разрешително за употреба в България. Затова може да бъде отпускан само по условията на Наредба 10 на министъра на здравеопазването, според която лекарствените продукти без разрешително и регистрация в страната могат да бъдат предоставяни само на лечебни заведения за конкетни терапии.

 Очаква се тогава да бъдат пуснати около 5 000 опаковки.

 На по-късен етап ще започне и производството на друг медикамент – хлорохин, за който също има сведения за много добри резултати при лечението на COVID-19. Причината за по-късния старт е, че в момента в световен мащаб няма достатъчни количества лекарствени субстанции.

 Двете лекарства могат да бъдат продавани в аптеките, след като получат регистрация у нас.

 Към момента България е подписала договори за доставка на хлорохин и хидроксихлорохин с Китай, Тайван и Индия. Все още не е ясно кога те ще пристигнат у нас, тъй като заявки за тях има почти всички страни в Европа./Канал 3

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени