Лекар от Индия избра Гълъбово пред Вашингтон

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 340 | Брой коментари 0
08:08 14.07.2017

Той е анестезиолог, завършил е в София, но след специализация в Стара Загора решава да остане завинаги в България. С него вече тук са и съпругата му Рина Рани и невръстният му син Рам Гопал Гири.

Д-р Гири е отгледан в голямо семейство в град Баласор, щата Одиша, на брега на Индийския океан. Районът се слави със своите храмови комплекси и с голямото плодородие около делтата на река Маханади, която се прибира по два пъти в годината.

Големият брат на Нихар също е лекар, но се занимава с научна дейност във Вашингтон, където е поканил и д-р Гири, но след кратък престой в американската столица той избира спокойствието на Гълъбово. Няколко пъти напуска болницата, като участва в хуманитарни мисии в Уганда и Сомалия, но след приключването им отново се връща в България.

Като представител на втората по йерархия каста в Индия, д-р Гири е вегетарианец, но по време на следването си започва да яде по малко пилешко месо, в Гълъбово опитва агнешко и курбан. Запален готвач е и приготвянето на различни ястия му доставя огромно удоволствие. От българската кухня най-много обича шопската салата. Може обаче да преживее само с банани, любимата му храна.

Той препоръчва за подсилване на имунитета и бодрост да се започва денят с чаша топла вода и лимон, изцеден в нея. Д-р Гири винаги става преди изгрев слънце и се занимава с йога и медитация. И йогата, и медитирането се преподават в училищата на Индия, страната, която уважава най-много своите лекари и учители.

Нихар Гири вярва, че когато човек благодари за това, което има, ще бъде щастлив. Той поставя в своята житейска философия на първо място спокойствието. Ако се случи някой да наруши душевната му хармония, той просто премълчава и се оттегля. Така не влиза в конфликт и запазва добротата и вътрешния си мир. /Днес бг

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени