Легенди на българската естрада идват на фестивал в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 270 | Брой коментари 0
07:41 29.08.2019

В края на седмицата Перник ще бъде домакин на XIII Многожанров републикански фестивал на хора с увреждания, който традиционно се провежда в кв. Църква.Тази година около 2 хиляди човека са заявили участие във фестивала, като всяка година броят на желаещите се увеличава, съобщи Анита Тараланска от Съюза на инвалидите – Перник.

Фестивалът ще започне  от 10:00 на 31.08. и ще продължи и на 01.09., като закриването ще бъде в 18:00 вечерта.

За пета поредна година по време на фестивала ще има и алея на занаятите. Нов момент във фестивала ще бъде кулинарството, като  освен изложба на ястия, ще има готвене на живо.

„ Особено голям интерес към тази идея проявиха от Северна България, но има и от Смолян, и от Кърджали ентусиазирани участници. Питат ме могат ли на живо да месят, да пекът, да теглят баниците – чак такива условия не сме създали. Но нещо, което е полу-готово, т.е. да донесат чушките, да ги пекат на живо, примерно да скълцат северняшките лютеници, защото и аз съм севернячка, да за това вече имаме условия. Ще подсигурим възможност да се изявят на живо с готвенето”, уточни Тараланска.

Фестивалът, който е многожанров, във всички сфери на изкуството, има конкурсен характер.Жури ще оценява изпълненията на участниците. Негов председател е певицата Мими Иванова, а членове са композиторът Развигор Попов, Олга Миленова ,Людмила Николова и Лили Тодорова.Във фестивала ще участват гости от Косово и Македония. Специални гости в тазгодишното издание ще бъдат Станислав Стойчев и Христо Кидиков.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени