Ледената пързалка в Перник остава мираж, засега

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 20.06.2019 | Прочитания 306 | Брой коментари 0
12:28 20.06.2019

Няма  никакви  изгледи в близко време ледената пързалка в центъра на Перник да заработи – стана ясно след днешната сесия на Общински съвет Перник.

На предишното заседание общинският съветник Милан Миланов попита какви са шансовете съоръжението да заработи и да се използва по предназначение – лятото като водно огледало, а зимата – като ледена пързалка.

Днес зам.кметът Владислав Караилиев обяви, че липсват условията изграденото да се използва като ледена пързалка. Нужни са много строитолно монтажни работи, които за момента са неизпълними и като средства, и като техническо обезпечение. Още повече, ако все пак пързалката се пусне не може да се вземат такси, защото това би противоречало на изискванията по европроекта.

От своя страна Миланов контрира, че нищо не пречи пързалката да е безплатна за децата на Перник. Вече е било така преди години. „Вече се отпуснаха средства за да се плаща за охраната и сигурността в Парка на предизвикателствата, нищо не пречи да се отпуснат такива средства и за осигуряване сигурността на децата на ледената пързалка“ – каза Миланов. Той напомни, че през януари 2016 година на негово питане за състоянието на съоръжението е получил отговор, че е необходимо само да се изгради ограда. „Днес отговорът е коренно различен. Искам да питам и дали е монтиран агрегатът за заледяване, който е на стойност 470 000 лева и трябва да е точно до постамента, където вдигаме знамената за всеки празник. Ще настоявам за отговори от кмета Вяра Церовска“ – каза още Миланов.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени