mycomputer.BG

Кюстендилец изобрази лицето на любимата си в картина със 600 Рубик кубчета

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 267 | Брой коментари 0
07:29 23.12.2019

23-годишният Николай Стоянов успя да сътвори истински шедьовър – пиксел арт инсталация, на която е изобразен образът на девойка. В творбата са използвани общо 600 кубчета „Рубик“, като изработката е отнела на твореца около 2 месеца.

„Доста хора ми помагаха през този период от време. Едно момче начерта на компютър точно колко кубчета трябват и реално как да се позиционират, след това преминахме и към голямото търсене на Рубик кубчетата. Една част намерихме в Кюстендил, а другата взехме от София. Трудно беше именно откриването на такова количество кубчета, но накрая успяхме“, обяснява Николай Стоянов.

Невероятната картина тежи около 25 кг. и тя е със завидните размери от 1.40 на 1.20 метра. Образът също не е избран случайно, той е на момиче, което е специално за Николай. Той самият обаче не желае да назове името на девойката, но се надява тя да е разбрала вече за съществуването на арт инсталацията.

„Като цяло аз се занимавам с рубик кубчета от тийнейджърската си възраст. Харесвам и изобразителното изкуства, като тук беше момента да ги съчетая в една обща картина. Момичето на нея също не е случайно, но не искам да изпадам в подробности. Едва вчера тя се прибра от чужбина и се надявам вече да я е видяла. Все още обаче не зная каква е реакцията й“, твърди още 23-годишният Николай. Кюстендилци пък споделят, че на картината е образът на неговата любима Яна, която е студентка в чужбина.

В пиксел арт инсталацията Ники е успял да комбинира няколко страсти – изобразителното изкуство, любовта и логическото мислене. До скоро 23-годишният кюстендилец е учил в Спортната академия, а в момента е инструктор по ски и сноуборд. С рисуване не се занимава професионално, но едно от хобитата му е да прави улични графити с приятели, както и да реди Рубик кубчета „Като цяло се занимавам основно със спорт, преди време се опитах да вляза да уча в училище за приложни изкуства, но не се събраха достатъчно бройки за паралелка. Сега съчетавам спорта с изкуството в различните му форми. Не мисля това да е единствената ми творба, имам няколко идеи, като се надявам да успея и тях да реализирам в съвсем скоро време, въпрос на време е“, обясни още Николай.

Картината, изработена изцяло от рубик кубчета, е разположена в сградата на Информационния туристически център, който се намира на площад „Велбъжд“ в Кюстендил. Тя ще остане там до края на годината, като след това идеята на Ники е кубчетата „Рубик“ да бъдат подарени на учениците от Кюстендил, които също да се запалят по логическите пъзели и кубчетата „Рубик“./Монитор бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени