Coca Cola

Куриози по пътищата в Перник с неясни табели за скоростта

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 686 | Брой коментари 0
12:01 05.02.2019

Глоба за превишена на скорост дори с един километър в час предвиждат новите промени в закона за движение по пътищата. Адекватни ли са тези строги мерки за често объркана сигнализация и знаци по българските пътища?

Скоростната магистрала на Перник е пример за път, по който не е напълно ясно какви са ограниченията за скоростта. Колкото и да сте чели закона за движение по пътищата, на участъци от този път никога няма да сте сигурни с колко точно да се движите.

Така наречената скоростна магистрала е част от международния път София – Скопие. Но никой не е сигурен къде какво е ограничението на скоростта – 50, 60 или 70 км/ч.

Бела вода се води част от град Перник и табелата за край на населено място не отменя табелата за Перник, която е била преди това. Така поне го тълкуват полицаите.

Перлата в короната на абсурдите на пернишката магистрала е знак ограничение 80 км/ч., който важи точно 5 метра. Причината е, че следва кръстовище, което го отменя. След кръстовището е позволено да се кара с 50, защото е в населено място и няма друг знак./БТВ

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени