Купуваме време

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 151 | Брой коментари 0
02:05 22.03.2020

В нюз фийда ми хиляди хора се сражават геройски с "тиранията", "диктатурата" и "хунтата" и предупреждават, че от тук нататък вече сме "вкарани в матрицата", и "чипирани" за вечни времена. Кой знае защо, няколко дребни факта не се споменават:

1) крути мерки се предприемат не само в България, а в повечето европейски страни. В UK имахме прецедента правителството първоначално да обяви една лежерна, либерална програма срещу коронавируса, и самото общество да изиска далеч по-сериозни мерки, да се самоорганизира и да си наложи самоизолация в по-голямата си част. Сигурна съм, че ако тук правителството беше предприело половинчати мерки, точно тези, които сега раздават жито за ненавреме загиналата демокрация, щяха да тропат с краче и да го обвиняват в престъпна идиотия и намерение да ги убие;

2) идеята, че световните кукловоди са измислили коронавируса, за да наложат световна хунта, посредством задължителна карантина и последваща гладна смърт, ми докарва газове. Убедена съм, че коронавирусът дойде дюшеш за отговорните за идещата чудовищна рецесия, и толкоз. Моля, не ми изпращайте на лични налудничави прогнози от брадвадотком. Ако аз бях световен кукловод, щях да ви кажа, че опасност няма, да ви пратя да бачкате и да генерирате блага, а който пукне - пукне.

3) скъпоценните ви права да обикаляте баровете и сокаци, и да сеете зараза, наистина са ограничени. Временно. Защото АКО ВСИЧКИ СЕ РАЗБОЛЕЕМ ЕДНОВРЕМЕННО, ЗДРАВНАТА СИСТЕМА ЩЕ КОЛАБИРА И ЖЕРТВИТЕ ЩЕ СА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ. А ЛЕКАРИТЕ ЩЕ СА В СИТУАЦИЯ ДА ИЗБИРАТ КОЙ ДА ЖИВЕЕ И КОЙ ДА СИ ОТИВА В АГОНИЯ, ЗАДУШАВАЙКИ СЕ.

4) нашата окаяна държавичка прави каквото може, за да спре лавината. Да, няма пари, да, всичко е проядено от чудовищна корупция, да, мерките не са идеални, а някои ужасно закъснели. Аз лично бих искала далеч по-жестоки мерки. Защо ли? Защото, когато се върнах кащляща от UK, никой не ме спря на границата, не ме провери, не ме прати в карантина. Направих го доброволно.

В случая се гони една-единствена цел: да се забави разпространението, докато излезе ваксина, докато има адекватно лечение за болните и докато дойде по-топло време, което ще забави епидемията, или поне заразяването да става поетапно, така че медиците да могат да го поемат. Купуваме време. И майната им на всички параноични конспиратори. Аман. /Ирини Зикидис, Лентата бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени