Купуваме 1 млн. теста, за да тестват масово българите за вируса

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 640 | Брой коментари 0
16:04 23.03.2020

1 млн. теста за коронавируса Covid-19 е поискала България при общата европейска поръчка. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Перник, където пристигна за пускането на новия водопровод.  

"Днес лично поръчах 1 милион теста, за да тестваме максимум населението", обясни той. "При доставката на тези тестове ще може да започне и широко тестване на повече хора, а не както е в момента само на болни и с проява на симптоми", обясни Бойко Борисов.

БАН и София тех парк пък са събрали текстилния бизнес, за да им представят иновативни филтри за маски. Единият филтър е от активен въглен, направен от костилки, а другият със сребърни йони, обясни министърът на икономиката Емил Караниколов.

"Няма друга държава да си попълни толкова бързо липсващите облекла, 10 000 шлема от най-хубавите. Може би само Китай. Работи се на пълни обороти. Днес Гърция направи това, което ние сме направили преди 3 - 4 дни. Това, което се случва в света, е потвърждение на правилността на мерките, които сме взели", подчерта Борисов по повод мерките на Щаба и правителството срещу разпространението на коронавируса./Кмета бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени