mycomputer.BG

Кубчето на Рубик: да наредиш толерантност

от PernikNews
Последно редактирана на: 14:30 15.11.2012 | Прочитания 1336 | Брой коментари 0
14:30 15.11.2012

 

Помните ли кубчето на Рубик? Ако не сте се опитвали да го наредите,то поне сте го виждали. Знаете,че идеята е да наредите всяка страна в един цвят.

В идеята на кубчето се съдържат безброй други. Можем да кажем дори, че съдържа света. В него има изобилие от цветове, които трябва да си паснат, за да има смисъл. Но има и едни други цветове, които сякаш никога няма да си паснат, колкото и необходимо да е нареждането на това кубче. Това са цветовете на хората.

Светът е голям.Толкова голям, че в себе си събира всички. Сякаш обаче те си пречат един на друг,вместо да се обогатяват взаимно.

Те имат различни цветове,очи,души и разбирания. Но едно от тях би следвало да бъде общо.Това е разбирането за толерантността.

Решихме да се опитаме да създадем едно мисловно кубче с цветове и разбирания. Нека всеки един от вас намери начин да го подреди.Не забравяйте, че печели този, чието кубче има едноцветни страни.

Решихме нашите страни да бъдат следните:
страна първа - расата на "белите"
страна втора - расата на "черните"
страна трета - расата на "кафявите"
страна четвърта - расата на "жълтите"

страна пета - религия: християнство
страна шеста - религия : ислям

Решихме да включим както раса, така и религия, тъй като както различни, те имат и своите общи черти.Връзката,която намираме между двете е следната. Независимо от цвета на кожата, всеки човек има чифт очи,уши,крака и ръце. Както и независимо от религията на даден човек, той вярва в нещо възвишено. Колкото можем да бъдем различни по душевност, принципи и разбирания, толкова различни можем да бъдем в крайността на нашата религия. Като цяло, обаче, както расата, така и религията, тръгват от едно общо. Религиите, въпреки разликите си, всички до една се основават на една идея. Както и хората се раждат с еднакво устроени тела.

Разбира се, не забравяйте, че когато наредим кубчето на Рубик, то нито един цвят не пречи на другия.Крайната му цел е отделянето на цветовете.С отделянето им получаваме желания вид. За да стигнем до отделянето, в смисъл такъв, че цветовете не биха си пречили, трябва да тръгнем по стъпките на толерантността. Може би, единственият възможен начин да наредим нашето мисловно кубче, където цветовете няма да си пречат.Във всяко едно отношение. Надяваме се, че смятате задачата за изпълнима.

Успех!

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени