mycomputer.BG

Крум Зарков: Водната криза в Перник е правителствена грешка и не е резултат от някакви климатични промени

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 664 | Брой коментари 0
08:23 03.01.2020

Водната криза в Перник е правителствена грешка и не е резултат от някакви климатични промени. Така депутатът от БСП Крум Зарков коментира пред БиТиВи решението на социалистите да внесат в първите дни на работа на Народното събрание вот на недоверие срещу правителството в областта на околната среда и водите.

"Ние живеем в страна, в която повече от 50% от водата изтича от стари тръби. Поговорката "вода гази - жаден ходи" не е поговорка, а правителствена политика", нападна Зарков управляващите.

По думите му водната криза в Перник не е бич божи, а резултат на грешно управление на водата. "Това е отговорност на правителството и трябваше да бъдат взети мерки отдавна", подчерта той.

Зарков още веднъж повтори, че водната криза в миньорския град е правителствен проблем. Вотът на недоверие има за цел да се набележат провали и да се начертаят начини държавата да излезе от настоящата ситуация. Вотът не недоверие ще бъде внесен още заради цялата неспособност на правителството на "Борисов-3" да решава проблемите в политиката на околната среда и водите.

Крум Зарков определи твърденията на управляващите, че зад водната криза в Перник стои сценарий, като налудничаво. Той изтъкна, че трябва веднъж завинаги да политиците да престанат да правят политика така - с нападки. Въздухът и водата изтичат заради начина на функциониране на държавата, каза още социалистът.

"Ако тази година МОСВ беше на мястото си и имаше мерки за ограничаване на промишленото водоснабдяване, може би щеще да бъде малко по-друго за хората, но перничани щяха да имат вода", смята червеният депутат.

Той запита, щом предишните правителства не са си свършили работата с пречиствателните станции в Перник, защо сегашното правителство трябва да го прави.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени