Кредитен консултант се призна за виновен за присвояване на чужди пари и се споразумя с Районна прокуратура – Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 224 | Брой коментари 0
07:25 25.03.2019

Пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок е наказанието, наложено на кредитен консултант, присвоил чужди парични средства в размер на 2527,80 лева. До приключване на наказателното производство се е стигнало след като подсъдимата Д.Л. се е признала за виновна за извършените от нея престъпления и е сключила споразумение с Районна прокуратура – Перник.

 В качеството си на длъжностно лице – кредитен консултант в търговско дружество, подсъдимата Л. в периода от 26.05.2015 г. до 04.04.2016 г., в гр. Перник, в кръга на службата си съставила официални документи – квитанции и референции. В тях тя удостоверила неверни обстоятелства, а именно получаването на конкретни дати определени суми от клиент, представляващи вноска по договор. Целта била въпросните документи да бъдат използвани като доказателство за тези обстоятелства.

 В периода от 01.09.2015 г. до 30.03.2016 г. подсъдимата унищожила квитанции и разписки, издадени от Easypay, принадлежащи на дружеството, с цел да набави за себе си облага.

 До приключване на съдебното следствие паричната сума е била възстановена от подсъдимата Л.

 Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени