mycomputer.BG

Красимир Велчев в Перник:Борисов няма да подаде оставка този път, това трябва да ви е ясно!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 30.12.2019 | Прочитания 935 | Брой коментари 0
12:27 30.12.2019

В момента се готви сценарий, подобен на кризата с боклука, когато Борисов стана кмет на София, кризата с тока, когато премиерът подаде оставка и последващите протести с горивата – това обяви в Перник народният представител от ГЕРБ Красимир Велчев.

„Днес на премиера Борисов му беше казано, че в Ботевград има вода за два-три дни и там ще има проблем като този в Перник. В ход е сценарий, който най-вероятно ще се опита да се реализира през пролетта. Но Борисов няма да подаде оставка- ето това трябва да ви е ясно. Защото в момента няма алтернатива на това управление. България се развива и оценки за това дават всички институции” – каза още на пресконференция в миньорския град Велчев.

Пресконференцията беше за да се подчертае какво прави правителството на ГЕРБ за решаване на водната криза в Перник. Решаването върви в няколко етапа – ремонт на пречиствателната станция, магистралния водопровод, изграждането на такъв извън ТЕЦ-а и подмяна на градската мрежа, където е най-необходимо. Около 6 000 000 лева ще са необходими за да се изпълнят тези дейности.

През 2014 г. ВиК-Перник са изтеглили 3,5 млн. лева кредит за ремонт както на магистралния водопровод, така и на участъци в града. Сега се извършва проверка. Тя ще свърши и тогава ще е ясно кой каква вина има, добави Велчев. Правителството прави всичко възможно, отпускат се много средства. Този водопровод около 2 км ще струва около 3,5 млн. лева. Старата пречиствателна станция, която в момента се ремонтира, е с капацитет 300 л в сек., новата е с 500 литра в секунда. Нашите министри са непрекъснато горе по обектите.

Велчев потвърди, че Стомана ще дари земите през които ще минава водопровода на община Перник.

„Никога не сме бягали от отговорност, но не е честно когато сме заварили едно таково състояние преди години в Перник, сега цялата вина да се прехвърля на предишното управление в града. Когато някой в ГЕРБ се провали,той си носи отговорност. Правят се промени в партията и в структурите. Но от последните 30 години, последните 4 е управлявала ГЕРБ. Затова ще се търси отговорност за свършеното и през отминалите години.” – каза депутатът.

Той не пропусне да „захапе” и Корнелия Нинова, наричайки посещението й в Перник наглост.

„Дано кметът се справи. Но винаги, когато БСП е управлявала са се взимали дългове и след това трябва да идва дясна партия да го оправя” – подчерта Велчев

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени