Край Ковачевци спипаха горски в болничен да превозва незаконно дърва

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 289 | Брой коментари 0
10:06 08.08.2019

Товарен автомобил ЗИЛ 131 без регистрационни номера, незаконно превозващ 10 пространствени куб. метра широколистни дърва за огрев и управляван от горски служител в „ДГС Земен”, е задържан край с. Ракиловци, община Ковачевци.

Нарушението е разкрито преди дни при проверка, извършена от колеги на А. Д. Заловеният нарушител е представил фалшив електронен превозен билет, който не отговаря на обема на натоварената дървесина. От представените обяснения от експедитора, посочен в документите, става ясно, че същият не е присъствал на мястото на експедицията и не е издавал билет.

Задържаният камион не е имал разрешително за достъп до горски територии, каквито са изискванията на нормативната уредба. Автомобилът и дървата са иззети и оставени за съхранение в базата за конфискувани вещи и материали в териториалното поделение на ЮЗДП. Не стигнало това, но уличеният в незаконно транспортиране на дървесина горски служител е избягал от мястото на нарушението. Потърсено е съдействие от органите на МВР. По-късно се оказало, че водачът на автомобила е действащ горски стражар на охранителен участък „Дивля” към „ДГС Земен”, който по време на проверката е бил в отпуск по болест.

Това е поредно нарушение през годините на горския А.Д. Същият е възстановен на работа с решение на Върховния административен съд от 19.06.2019 г., след като през 2017 г. е дисциплинарно уволнен за злоупотреба с доверието на работодателя и други тежки нарушения на трудовата дисциплина./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени