Крачка към развитието на дигиталните услуги в община Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 192 | Брой коментари 0
07:13 11.06.2020

Крачка към развитието на дигиталните услуги в община Перник бе направена след като лектори от Техническия университет и Софтуерна група „Акстър“ проведоха въвеждащо обучение на общинските служители от всички административни звена относно налагането на нов метод на обслужване на гражданите. Той предлага разширяване на електронните услуги, стриктна отчетност, поетапност и отговорност. Така значително ще се повиши не само електронната комуникация между отделните звена в администрацията, но и между общината и гражданите.

„За да предоставяме качествени и бързи услуги на перничани е важно да извървим няколко стъпки, една от която е подобряването на електронната комуникация както с тях, така и между отделните звена на общинската администрация“. Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров по време на обучението. Той коментира, че вярва, че всеки един служител на община Перник ще подходи сериозно към темата, защото няма да бъдат правени компромиси. „Това е амбициозна задача, но трябва да направим така че нашата община да бъде давана за пример“, добави градоначалникът.

Зам.-кметът Стефан Кръстев заяви, че дигитализацията на услугите в община Перник не е самоцел. „Дигитализацията съчетана с прозрачност гарантира добро управление. Това не означава просто въвеждане на нови машини и процеси, но и налагане на нов метод на обслужване на гражданите, както и разширяване на електронните услуги, които могат да ползват“, категоричен бе той. Кръстев добави, че така постепенно ще бъде намалено ползването на хартия, докато се достигне до безхартиен документооборот в администрацията.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени