Котешкото мъркане нормализира кръвното

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 479 | Брой коментари 0
07:46 26.11.2018

Котешкото мъркане нормализира кръвното налягане, с него раните зарастват по-бързо. То е в диапазон 20-30 Hz – най-благотворното колебание на звуковите вълни за здравето на човешкия организъм, твърдят учени от университета в Минесота (САЩ).

Домашната писанка буквално оказва емоционална подкрета и психологическа помощ, а когато човек има такъв баланс, под-добре се справя с трудните ситуации.

При галене на козината й в него започва да се произвежда окситоцин – хормонът на привързаността. Благодарение на него ставаме по-спокойни, уверени в утрешния ден и по-щастливи.

Присъствието на котка вкъщи укрепва имунитета. Стопаните й страдат по-рядко от отити, а децата по-рядко пропускат училище заради простуди, тъй като тя засилва имунитета им. Учениje са установили, че този домашен любимец намалява риска от инфаркт с 40 процента.

Котката запълва дефицита от емоции и общуване, дава възможност човек да прояви най-добрите си качества. Тя влияе благотворно на домашната обстановка и психологическата атмосфера в семейството. Според психолози децата, които растат с домашен любимец стават по-отговорни, по-общителни, по-добри и са лоялни към окръжаващите ги. Грижата за питомеца възпитава у тях отговорност, доброта, увереност в себе си. Те се приобщават към труда и задълженията. Освен това, се учат на емпатия, съпреживяване, научават се да улавят лесно емоциите на другите хора и да им съчувстват. Вече порастнали, те по-лесно създават отношения с окръжаващите ги хора. Децата, стопани на котка са по-наблюдателни./Монитор

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени