mycomputer.BG

Коронавирусът се разпространява вече и в офиси

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 379 | Брой коментари 0
08:38 29.07.2020

Два са факторите за високите стойности на разпространение на короноваруса в последните седмици - масовото неспазване на мерките и общата вълна на Балканите. Това заяви в студиото на БиТиВи главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Той посочи като пример Черна гора, където дори са били обявили справяне с епидемията след няколко дни без нито един новооткрит случай, а сега регистрират по 250. Тази вълна от Балканите преминава и в други страни от Европа, например Южна Германия, а процентно Люксембург се намира на първо място по заболяемост.

У нас в последните дни се наблюдава стабилизация на стойностите - на всеки 100 - 5 са положителни, това е твърд процент, обясни Ангел Кунчев. Тревожното е обаче, че в последните седмици се наблюдава засягане на офиси и разпространение на вируса на работни места, което означава със сигурност дифузно разпространение на вируса.

Също така в последните 2-3 седмици има подмладяване на заразените, като близо 50% са под 65 години. Все по-често срещаме хора с клинична картина без никакви придружаващи заболявания.

На въпрос дали обаче отново ще бъдат затягани мерките, Ангел Кунчев посочи, че според оценката обществото няма готовност да приеме много мерки, а и затваряне и затягане ще се отрази на икономическата обстановка. Ако се достигне до критични стойности, така че здравната система да бъде блокирана, и това може да стане./ news.bg

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени