Корнелия Нинова оттегли оставката си като лидер на БСП

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 346 | Брой коментари 0
12:27 16.06.2019

Корнелия Нинова се отказа от оставката си като лидер на БСП. По време на 49-тия конгрес на социалистите Нинова обяви, че няма да внесе своята оставка, както беше заявила след загубата на евроизборите.

"Днес трябваше да внеса официално уставно, юридически и писмено оставката си и да потвърдя политическата си декларация за оставка. Не го правя. Не внасям своята оставка, като съм напълно наясно какво ще последва", заяви Нинова.

Пред съпартийците си лидерът на БСП подчерта: "Другари, които тези дни се събирате по ресторанти, кабинети, бизнес офиси и се сговаряхте, карахте как да разделите наследството след Корнелия Нинова да ви кажа: още не съм умряла и освен това наследството не е открито. Чакайте, не бързайте, ще имате възможност, но не сега, не веднага и не тук на този конгрес".

Тя пое цялата отговорност за резултатите от евровота.

"След загубата на европейските избори, веднага на другия ден, не се чакаше обявяването на резултатите, Георги Гергов ми поиска оставката. След него се включиха и други другари. Отвори се стара рана“, допълни соцлидерът.

Тя поясни още, че след пренареждането на листата за евровота е казала, че отговорността носи Националният съвет.

По повод подадената оставка през май Нинова обясни, че е "отворила кутията на Пандора". "За две седмици видях как всички пороци на прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП", възмути се лидерът на социалистите.

Според нея различни политически и икономически лобита са задвижили интересите си за овладяване на БСП и за поставяне начело на нов председател. "На тези бизнесмени, които отвън се опитват да се бъркат в партийните ни работи, искам да кажа от тук, от това място, защото не ходя в кабинетите им: "Наиграхте се последната една седмица - затворете си портфейлите, уважаеми господа"./Дарик бг

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени