Конституираха новия Общински съвет на Ковачевци

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 476 | Брой коментари 0
15:41 07.11.2019

Заместник областният управител Иво Иванов откри първото тържествено заседание на новоизбрания Общински съвет в най-малката община в област Перник - Ковачевци за мандат 2019 – 2023 година.

На него кметът на общината Васил Станимиров и новоизбраните общински съветници положиха клетва. За председател на Общинския съвет бе избран Венцислав Тодоров.

11 са местните парламентаристи, които се заклеха да защитават интересите на гражданите, ръководени от Конституцията и върховенството на закона. Общинската избирателна квота е 72 гласа.

Иванов поздрави присъстващите и отправи призив към общинските съветници и градоначалника да работят съвместно в името на развитието на общината и благополучието на жителите й. Той апелира към това решенията през следващия четиригодишен мандат да бъдат вземани с диалогичност, прозрачност, единомислие и корективност.

Иванов изказа благодарност към председателя на Общинската избирателна комисия Мария Захариева, както и към нейния екип за отличната организация на Местните избори и подчерта, че Областна администрация Перник ще продължи да оказва необходимото съдействие на общината и общинския съвет.

Настоящият кмет на община Ковачевци Васил Станимиров ще ръководи общината за трети мандат. За него са гласували над 60% от избирателите.

Съгласно чл. 23, ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, заседанието беше водено от най-възрастният общински съветник Кирил Михайлов.

Вр.и.д. кмет на Община Ковачевци Любомир Цветков предаде ключа-символ на населеното място на кмета Васил Станимиров.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени