Константин Проданов в Перник: Внасянето на работна ръка от чужбина е социален дъмпинг

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 341 | Брой коментари 0
05:49 13.03.2018

    Президентът/2002-2012 г./Георги Първанов и председателя на ПП АБВ-Константин Проданов присъстваха на заседание на областното ръководство на партията в Перник.Това посещение е по покана на членовете на партията в областта,поясни лидерът на партията в Перник Петър Първанов.

     Какво се случва в „Топлофикация-Перник”, продажбата на ЧЕЗ,закриването на техникум ”Юрий Гагарин”, образованието като цяло,наемането на работна ръка от чужбина,АЕЦ „Белене” и политиката на национално ниво  бяха темите по които дискутираха гостите и домакините на партийната среща.

  Наемането на работна ръка от чужбина е социален дъмпинг.Това е важен фактор за това на какво ниво е българската икономика,заяви на срещата лидерът на партията Константин Проданов.Според него трябва да се намери баланс,да се защитят правата на българските работници и да се намерят лостове за увеличаване на възнагражденията им.

    Константин Проданов коментира и скандала, свързан с продажбата на ЧЕЗ,като каза,че нередностите около сделката, които предизвикаха недоволство и протести много напомнят на други случаи като продажбата на „Булгартабак“, „Кремиковци“, парк „Пирин“. В тази връзка председателят на АБВ подчерта, че държавата разполага с достатъчно инструменти за контрол върху една такава продажба в стратегически за нея отрасъл, особено както е в случая - на дружество, от което зависи сигурността на гражданите и цялата страна. „Във всеки един от случаите като „Булгартабак“, „Кремиковци“ и прочие имаме пример за харизване с активното съучастие или безучастие на държавата, на някакво публично благо или ресурс в ръцете на подставени лица. Това имаме според мен и в този случай със сделката с ЧЕЗ",коментира лидерът на ПП АБВ в Перник и продължи:

    „По темата с АЕЦ „Белене” много се идеологизира, вкарва се и геополитически елемент, но е много важно да се чуят преди всичко експертите. Ние направихме преди дни един форум на много високо равнище, с участието и на специалисти от чужбина. Там се казаха много важни неща. Едно от тях е, че проектът е икономически изгоден, дори по цени доста по-ниски от тези, които ние в момента плащаме и тук говорим за цена на електроенергията.    „Аз съм „за“ този проект да се случи и то във възможно най-скоро време,допълни Проданов.

     Учредителят на ПП АБВ-Георги Първанов говори за това,че трябва да се следват градивни каузи,като това да има широк фронт в лявото политическо пространство,но с една единствена цел-единение,като единомислие ,а не като самоцел и обединяване.Той говори и за това,че в страната ни в момента има криза в управлението.Политическият дебат се води на исторически теми,а не по съществени такива,които касаят най-вече социална политика,гневи се Първанов.Според него изхабяването на това правителство е очевидно.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени