Коминочистач с диплома на юрист си търси "баба от село под наем"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 510 | Брой коментари 0
09:17 01.05.2018

Търновец обяви в интернет, че си търси „баба под наем”. Изискванията на Делян Ангелов са бабата, при която иска да се премести, да живее на село, „на поне 15 км от центъра на Велико Търново, да изпълнява всички ангажименти на добрата баба, най-вече домашна храна и подслон в къща с двор срещу заплащане”.

Автобиографиите си желаещите трябва да изпращат на лични съобщения във Фейсбук, а с одобрената Делян ще се свърже лично. Младият мъж гарантира, че може да бъде добър внук. Освен с бабата под наем Делян ще остане в историята като единственият в света коминочистач с диплома на юрист. Вместо да прекарва времето си в съдебната зала или в разследване на сложни и заплетени за разрешаване случаи на криминални престъпления, той е избрал професията на коминочистача.

27-годишният мъж признава, че работи още преди да завърши училище. Работил е като общ работник по складове, хамалин, барман, карал е трактори и е гресирал комбайни. А коминочистач става съвсем случайно. Един ден в сайт за обяви прочел, че жена търси човек, който да й почисти комините на жиището.

Без да се замисли, Делян грабнал инструментите на дядо си за чистете на комини, отишъл и свършил работата. Това му харесало и той започнал да чете и да се интересува повече от тази професия. Чистенето той извършва не със старите топузи и четки от покрива на дома, а по модерен европейски начин – чрез специална сонда, която всмуква саждите и всичко натрупало се в комина отдолу, от помещенията.

По време на работата си Делян е откривал какви ли не неща, изхвърлени от хората в комините: парцали, инструменти, сред които и един чук, пчелни пити. А при чистене на комин в Перник открил и един истински пернишки винкел.

Пo дyмитe на коминочистача пpoблeмите y нac са два: чe хopaтa нe пoддъpжaт кoминитe и тe ca в oкaянo cъcтoяниe и че не използват пълноценно отоплителните си уреди на твърдо гориво. „Вceки cе сеща да чиcти комина си eдвa кoгaтo cтaнe някаква бeля и мy ce пoдпaли къщaтa.

А нopмaлнитe хopa в зaпaднитe дъpжaви cвъpшвaт тaзи paбoтa oщe пpeди нaчaлoтo нa ceзoнa, за да са спокойни”, обяснява мъжът. Освен с чистене на комини той се занимава и с различни други дейности. В социалната мрежа Фейсбук е създал страница „Услуги ВТ”, национален сайт за услуги в различни области: косене на трева, отпушване на канали, строителни ремонти, ел. и ВиК услуги, озеленяване и др. Твърди, че без значение какво върши работата го прави истински щастлив./Източник: Борба.БГ


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени