Комедийната драма "Апартаментът" на пернишка сцена

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 225 | Брой коментари 0
08:47 14.03.2018

Малък градски театър "Зад канала" гостува на пернишката театрална сцена със спектакъла „Апартаментът” на режисьора Бойко Илиев на 27-ми март от 19 часа. Постановката пленява с комичното и тъжното в нея, както и с великолепния актьорски състав- Даниел Цочев, Каталин Старейшинска, Иван Петрушинов, Емил Котев, Владимир Зомбори и Таня Пашанкова.

Студено е... Наближава Коледа... Един самотен млад човек не може да се прибере в малкия си апартамент. Оказва се, че е зает, а тези, които са вътре, се наслаждават един на друг... Едва ли има по-добра весело-тъжна комедийна драма за съвременна Америка. Носталгична и същевременно модерна, тази "мръсна приказка" е социален и романтичен шедьовър за малкия човек в голямата корпорация с 31 529 служители и 16 асансьора. Тъкмо в един от тези асансьори "добродушният глупак" Бакстър среща момичето, в което безпаметно се влюбва...

Режисьорът Бойко Илиев определя спектакъла "Апартаментът" като театрална импровизация, вдъхновена от едноименния филм на Били Уайлдър. Американският режисьор прави "Апартаментът" през 1960 г., веднага след "Някои го предпочитат горещо", и прибира за него пет Оскара (включително за режисура и най-добър филм).

Илиев е автор също на сценичната версия и музикалната картина - с постоянното "присъствие" на Луис Армстронг и "участието" на още звезди и състави от 30-те и 40-те години, когато се зараждат джазът, суингът, бибопът. . .

Музиката звучи и в отношенията между героите, влива допълнителна енергия в динамичния, топъл спектакъл, изпълнен с хумор и самоирония, по думите на режисьора.

За почти кинематографичната динамика допринася също семплата и функционална сценография на Петя Стойкова, художник и на костюмите. Въртящият се куб в центъра на сцената бързо се превръща в асансьор, бар, апартамент, офис.

 

         

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени