mycomputer.BG

Колко влизат в джоба реално при 650 лева минимална заплата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 481 | Брой коментари 0
08:04 05.01.2021

От началото на 2021 г. брутната минимална заплата вече е 650 лева или с 40 лева повече спрямо месец по-рано. Това означава, че през февруари работещите трябва да получат за първи път повече пари в портфейла си. Но с колко повече?

Има разлика между брутна и нетна заплата. Брутното заплащане включва дължимите от работника данъци и осигуровки, но не включва осигуровките за сметка на работодателя. Нетната заплата е чистата сума, която получава за положения труд. Тя се получава след като от брутната заплата се приспаднат дължимите данъци и осигуровки.

Така при брутна заплата от 650 лв., след приспадането на дължимите данъци и осигуровки за сметка на работника, нетната (чиста) заплата възлиза на 504.39 лв. Сметката е чрез калкулатора на сайта pariteni.bg, който изчислява само за трета категория труд и е със зададен период на изчисление за 2020 г. Тоест възможно е минимално разминаване. В сравнение с миналата година в джоба всеки месец на хиляди българи, които получават минимални доходи или са осигурени на тази сума, ще влизат по 31 лева повече./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени