Колко са лошите в страшния филм?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 199 | Брой коментари 0
08:07 16.03.2019

Ние сме лошите в страшния филм, тъй пожела си съдбата. Мъжки момчета сме, знаем сами - лоши ще бъдем докрай! Черните ни дрехи крият от вас колко са бели душите ни. Текстописецът на известната песен на Слави Трифонов отдавна го е казал – хора с чисти души, но мъжки момчета са лоши герои в страшен филм. Като осъдените на доживот за убийства и други тежки престъпления. Всъщност не се знае дали ще бъдат лоши докрай, но май имат чувство за хумор. Събрали се, разбрали се и тръгнали да съдят държавата, че не могат да правят секс без камери.

Става въпрос не за секса в затворническите килии, който се снима само с мобилни телефони, а за удължените свиждания в специални стаи, които са под видеонаблюдение. Тази екстра се дава като награда и поощрение на лишените от свобода. Дали са толкова наивни да смятат, че подобни помещения ще останат без контрол? А ако някой доживотник се ядоса и вместо нежности реши да удуши жена си? Като няма камера, кой може да разбере и да се притече на помощ? Може да звучи елементарно, но е логичен въпрос.

В съдебната зала се явиха млади, здрави и силно тренирани мъже. Някои от тях са с вид на командоси, а един-двама са и бивши полицаи. 12 от 15-те жалбоподатели са с доживотни присъди. Какво по-лошо може да им се случи, ако нападнат някого в зала без видеонаблюдение? Може би и самите те знаят, че искането им е „леко“ неприемливо.

Изненада е, че нямат адвокати, а се защитават сами. За сметка на това пък Българският хелзингски комитет побърза да изпрати адвокат да нагледа делото. Няма лошо, но след като съдът реши заседанието да е закрито заради безопасността на хората в залата и за осигуряване на обществения ред там, въпросният правозащитник взе че се обиди. Ти да видиш! „Обидена съм, че не съм допусната. Разбирам, че журналисти не се допускат, но адвокат на БХК!“, заяви дамата. Явно тя се смята за специален извънреден и пълномощен посланик и съдебните решения не я засягат.

А момчетата, дето съдят държавата, се поразходиха от затворите до съда. Нито една от съпругите и приятелките им не дойде да участва в цирка. От срам ли, от свян ли, не знам. До месец, два Върховният административен съд, който е втора инстанция по делото, трябва да вземе своето решение. Каквото и да е, вече е опровергана онази част от песента за лошите момчета, в която се пее: „Забравете даже наш’те имена! Копелета гадни бяхме всичките, до един, ала така ни обичахте“. Няма как да бъдат забравени имената на сговорили се убийци да съдят държавата. Пък било то и заради секс./Монитор

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени