Коледни добавки за пенсионерите и тази година

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 518 | Брой коментари 0
09:13 08.11.2019

Коледни добавки за пенсионерите и тази година. Финансовият министър Владислав Горанов обяви, че според разчетите до момента хазната може да си позволи да плати допълнителни пари на възрастните хора. През следващите седмици ще стане ясно какъв ще е размерът на коледния бонус и кои пенсионери ще имат право да го получат.

Новият бюджет за догодина предвижда пенсиите да бъдат увеличени от 1 юли с 6,7%. Таванът ще се запази обаче на 1200 лева. Допълнителен разход от 133 милиона лева на месец за 2020-а г. би струвало преизчисляването на старите пенсии към средния осигурителен доход за 2015-а г. Изчисленията, направени от НОИ, са в отговор на поискани от пенсионерски организации финансови разчети. Другото предложение на пенсионерските организации е минимална пенсия за осигурителен стаж и възраст да се увеличи и да стане 300 лева. Няма да има преизчисляване на формулата за пенсиите, заяви финансовият министър Владислав Горанов, който участва в заседанието на трите ресорни комисии по финансовата рамка за догодина.

По думите на финансовия министър проектът на бюджет е балансиран и следва всички политики, които бяха заложени още в началото на този мандат - през 2017 г./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени