Коланите в автобусите стават задължителни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 286 | Брой коментари 0
09:38 15.04.2018

Коланите в автобусите стават задължителни, гласи текст, който ще бъде обявен за обществено обсъждане на 23 април, съобщава министърът на транспорта Ивайло Московски.

В новия Закон за движението по пътищата ще бъде записано автобусите по редовни линии да бъдат задължително оборудвани с колани. В момента в закона няма такова изискване. Преди тръгване на автобуса шофьорът е задължен да информира пътниците да поставят коланите. Ако не го направят, ще има глобата както за водача, така и за пътниците - нарушители, обясниха от транспортното министерство.

“Лицензът на превозвач се отнема, когато има причини за това. В момента чакаме да си свършат работата разследващите органи”, каза още Московски, цитиран от 24 часа.

"Пътниците се предупреждават да си слагат коланите, но за съжаление голяма част от тях се отнасят с насмешка", каза пред NOVA изпълнителният директор на фирма"Юнион Ивкони" Георги Атанасов и допълни, че е много трудно шофьор да задължи 50 души да си сложат коланите. Атанасов също заяви, че те биха могли да спасят човешки живот.

Според полицаите животът на жертвите от вчерашната жесока катастрофа на АМ "Тракия" е можел да бъде спасен, ако са били задлъжени да поставят предпазните колани. “Това е най-големият проблем, защото, ако законът ги задължаваше, тези хора можеше да са живи”./ manager.bg

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени