mycomputer.BG

Кой трябва да подаде данъчна декларация

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 331 | Брой коментари 0
08:46 14.01.2020

Не всеки, който е получил доходи трябва да подаде данъчна декларация.

Хората, които получават само заплата нямат задължения да подават данъчна декларация. Всички, които имат хонорари и доходи от наем имат ангажимент. Това заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров. Той призова:“Вземете си персонален индетификационен код от офис на НАП. Безплатно е”, призова той.

За получаване на персоналния си идентификационен код - ПИК е необходимо да посетите който и да е офис на НАП с лична карта.

За подаване на декларация не е задължително да имате електронен подпис.

Новото тази година е, че отпада и условието за прилагане на служебна бележка за приходи към данъчната декларация.

Официално започва данъчната кампания. За първи път от месец март данъчните ще предложат предварително попълнена декларация, която данъкоплатците могат да потвърдят чрез персоналния си идентификационен код.

И при предварително попълнената декларация, която ще бъде достъпна през март, ще могат да се правят корекции. Например, ако данъкоплатецът има доходи от наем, той ще трябва да ги допълни.

Използването на данъчни облекчения също ще трябва да бъдат попълвани допълнително.Нововъведението не отменя познатите начини за подаване на данъчна декларация - на хартия или по електронен път, като до март попълването ще става, както и досега.

До края на март има възможност да използваме 5% отстъпка от данъка за довнасяне, ако подадем декларацията по електронен път и платим дължимата сума.

 

 

 

 


 

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени